Fran Vasilić - Stupid Boiling Head

Indie - pop glazbenik vrijedan svake pažnje odmah ulijeće u svijet Muzzik FM glazbe na kanalima ADRIA i ZZ TV

 

Fran Vasilić može zahvaliti društvenim mrežama za početak svoje glazbene karijere: mladi hrvatski umjetnik svojom je pop glazbom, inspiriranom američkim indiejem i starim jugoslavenskim popom, izgradio globalnu milijunsku publiku.

Iznimna ambicija Frana Vasilića da autentično izrazi svoje emocije dovela ga je do sadašnje pozicije. Provodeći prvih devetnaest godina svog života na otoku Krku u Hrvatskoj, indie-pop kameleon probio se na glazbenu scenu nizom viralnih Tik Tok objava. Uz jedinstvenu sposobnost da se plasira na tržište i poveže sa svojim slušateljima, Vasilićev debitantski album, 'Retrovizor', debitirao je na Apple Musicovoj ljestvici Top 100 alternativnih albuma u Maleziji i premašio je 10 milijuna streamova samo na Spotifyju.

Fran Vasilić ne izgleda kao netko rođen na prijelazu milenija. Ima brkove u stilu 70-ih, razdjeljak na sredini i kosu koja mu pada preko očiju. A ne biste to ni pomislili slušajući njegovu glazbu, koja je hibrid indie popa i rocka koji se vraća u zlatno doba oba žanra. Danas je Fran Vasilić uspješan glazbenik, ali sve se dogodilo vrlo brzo i na najmanje konvencionalan mogući način, transformirajući ga iz studenta u pjevača s preko 4 milijuna pratitelja na TikToku. Za svoju pretposljednjupjesmu, Hypotheticals, na TikTok-u je objavio više od 10 videa u kojima je otkrio tekst, gitarski akord, dio procesa produkcije, refren i tako dalje. Jer tako radite stvari kada ste glazbenik koji je slučajno i TikTok zvijezda.

 

 

Iz opširnog i lijepog intervjuja koji je Fran svojevremeno dao kolegici Katji Jukić sa portala Glazba GR prenosimo samo jedan mali ulomak koji očito pokazuje kontroverzu interesovanja, pa time i izričaja ovog zaista jedinstvenog glazbenika: “S obzirom na to da ga se uglavnom uspoređuje s inozemnim glazbenicima, pitala sam ga s kojim bi domaćim ili regionalnim glazbenicima volio surađivati. „Definitivno su mi idoli Tereza Kesovija i Oliver Mandić. Tereza mi je number one, mislim da je s naše scene upravo ona najviše postigla i oduvijek mi je bila fascinantna. Na drugom mi je mjestu, iako više baš ne radi glazbu, jedan od najdražih mi izvođača iz regije, Oliver Mandić. Barem jednom mjesečno provjeravam hoće li on ikada više napraviti koncert. Ja se nadam!“

Evo nam sad Frana, posle nekog vremena i fantastičnog uspjeha prethodnog izdanja, s novim singlom pod naslovom Stupid Boiling Head koji, po senzibilitetu kvaliteti može svakako da se svrsta u bolje uradke koje smo čuli u poslednje vrijeme.

Za ovu pjesmu muziku I tekst pisao je Fran, a produkciju potpisuju Fran Vasilić, Roko Crnić i Hrvoje Klemenčić.


Video spot su radili:

koreografija & crveni plesač: Eva Kocić

Plavi plesač: Gendis Putri Kartini

Režija: Fran Vasilić, Mara Prpić

Producentica: Ana Šišmanović

DOP: Aron Kovačić

Slušajte i zapratite Frana Vasilića na social medijima i streaming kanalima, zabava zagarantovana!

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika