Hoće li Plavi orkestar nakon 35 godina doista nastupiti u originalnom sastavu?

 

U stilu manije koja je zahvatila Veliku Britaniju povratkom benda Oasis, i na našim prostorima očekuje se ponovno okupljanje originalne postave jednog od najpopularnijih bendova na ovim prostorima, Plavog orkestra.

U glazbenim krugovima priča se da će se Saši Lošiću Loši i braći Čeremida pridružiti originalni gitarist Mladen Pavičić Pava, koautor hita Suada.

Rat u Bosni i Hercegovini razdvojio je članove benda, Mladen se preselio u Kanadu i od tada više nikada nije svirao s njima. Da se dugo očekivani "reunion" dogodi, originalni Plavi orkestar nastupio bi zajedno prvi put nakon dugih 35 godina.

 

Plavi Orkestar, foto: PROMO

 

U ožujku 2025. navršava se točno 40 godina otkako je bend objavio debi album Soldatski bal, koji je i dalje najprodavaniji debi album svih vremena. Hitovi poput Bolje biti pijan nego star, Suada i Goodbye teens zavladali su tinejdžerima tadašnje Jugoslavije, svjedočili smo maniji kakva nikad prije, a sve su se tinejdžerice zaljubljivale u tada 20-godišnje momke. Mediji su o fenomenu Plavog orkestra pisali kao o "posljednjoj masovnoj histeriji u Jugoslaviji", a događaj su uspoređivali s engleskim bendom The Beatles.

Vijest smo provjerili kod glazbene promotorice Nine Sever, koja nam je potvrdila da se upravo vode razgovori u tom smjeru. “Učinit ćemo sve da napravimo nešto što se do jučer činilo nemogućim. Razgovori su još u tijeku, uskoro ćemo objaviti nove informacije. Ovo doživljavamo ne samo kao poslovnu priliku, već kao događaj koji će ostaviti snažan emotivni trag u cijeloj regiji."

Možda to doista neće biti samo nostalgična sjećanja, nego ćemo originalni Plavi orkestar moći ponovno proživjeti uživo nakon 35 godina. S obzirom na to da njihovi hitovi stalno dopiru do novih generacija, spajanje bi moglo značiti najveći koncertni događaj u našoj zemlji.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika