Nježnija strana Vizelja: Video singl "Ljubičast i Plav" snimljen uživo, u zoru

Finalisti konkursa MVA 2K21 u kategoriji za najbolji indie video često se mogu čuti i videti na Muzzik FM kanalima

 

Bend Vizelj, među regionalnom publikom poznat po iznenađujućoj mješavini utjecaja i žanrova, predstavio se u nježnijem izdanju novim video singlom "Ljubičasto i plavo".

Nostalgična balada, objavljena za Glitch Records, ima prizvuk bossa nove i R&B-a, uz prepoznatljivi raw filter ove beogradske četvorke. I pjesma i spot snimljeni su potpuno uživo, u zoru na krovu zgrade u jednom beogradskom naselju.

 

Vizelj, foto: Filip Tasic, YT printscreen

 

"Pala nam je na pamet luda ideja da novu pesmu i spot snimamo uživo, u svitanje, na krovu sa prelepim pogledom, kako bismo tačno zabeležili emociju koju pesma nosi. Čitav studio, oko pola tone opreme, izneli smo na 6. sprat jedne zgrade bez lifta na Voždovcu, i onda po jednom od najvrelijih dana u godini satima postavljali sve na svoje mesto“, kaže bend Viselj.

Spot je snimio i kolorirao Filip Tasić, a u snimanju glazbe pomogao je Predrag Kedić.

"Imali smo svega 20-ak minuta odgovarajućeg svetla, tik pred svitanje, da pokušamo da ubodemo najbolju izvedbu, a stvari je dodatno komplikovalo i snimanje videa, koji je morao da bude savršeno iskoreografisan sa muzikom. Takođe smo znali da svakog momenta može da se pojavi policija, napiše kaznu za remećenje kućnog reda i pošalje nas kući. Malo je reći da je bilo olakšanje kada smo uboli odgovarajući tejk", dodali su.

S pjesmom "Ljubičast i Plav" bend je napravio promjenu u pristupu, a najavljuju da će se na sljedećim izdanjima predstaviti u još sirovijem svjetlu.

 

Vizelj, foto: Filip Tasic, YT printscreen

 

Prethodni album "Ne vidim te od dima" temeljio se na elektronskim ritmovima i studijskim bravurama. Bend iza sebe ima i studijski album "Naj Bolji", kao i dva EP-a - "EP #1" i "Superspektakl".

Postavu Vizelja čine Aleksa Nedić (bas gitara, vokal), Veljko Milinković (vokal, gitara), Jelisaveta Todorov (bubnjevi) i Pavle Petrović (klavijature, sempler).

Osim toga, poznati su i kao predstavnici pokreta Hali Gali, skupine beogradskih alternativnih bendova koji iza sebe imaju sedam festivala, a trenutno promoviraju novu kompilaciju "Hali Gali Kompilacija #2".

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika