Drugi tiraž reizdanja "Pozitivne geografije" Bajage i Instruktora na zlatnom vinilu

 

Nakon brojnih "Zlatnih ploča" koje je Momčilo Bajagić Bajaga dobio kao priznanje PGP RTS-a za veliku prodaju svojih albuma, tijekom četrdesetogodišnje samostalne karijere,sada "Bajaga i Instruktori" imaju zlatnu vinilku - zlatnu LP ploču njihovog prvog albuma "Pozitivna geografija".

Ove godine, povodom Bajaginog jubileja (40 godina od prvog albuma, 40 godina od prvog koncerta i 40 godina samostalne karijere), PGP RTS je u suradnji s Fidboksom u travnju objavio reizdanje LP-a Pozitivna geografija.

Bajaga i instruktori - pozitivna geografija, Zlatna ploča, foto: PGP RTS

 

Kako je to prvo izdanje reizdanja već rasprodano, od danas je dostupno novi, drugi tiraž reizdanja i to - u zlatnoj boji!

Tiskana je kao i prvo reizdanje – na čuvenom 180 gramskom vinilu, sa "gatefold" omotom. Osim originalnih fotografija autorice Goranke Matić, koje poznajemo s naslovnice prvog izdanja (1984.), naslovnicu reizdanja ovog remasteriranog LP albuma dizajnirala je Branislava Stefanović (Fidbox) uz dodatak još nekoliko Fotografije Bajage od iste autorke i sa malo drugačijim rasporedom tekstova svih pjesama i ostalim elementima.

Zlatna LP ploča "Pozitivna geografija", drugi tiraž reizdanja (PGP RTS) dostupna je svim ljubiteljima "Bajage i instruktora", a kruna ove slavljeničke godine za Momčila Bajagića Bajagu bit će nagrada za životno djelo GODUM, koja će mu se dodijelit 23. listopada u Udruženju glazbenika jazz, zabavne i rock glazbe Srbije.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika