Lelee - Životinje

Promotivni koncert povodom izlaska novog albuma Lelee održat će se u petak, 29. studenog 2024. u Gala dvorani u Ljubljani

Slovenska indie grupa Lelee predstavlja najnoviji singl i videospot Životinje, kojim najavljuje novi album 'Mora malo u crveno' koji izlazi 8. studenog 2024. za slovenskog izdavača Moonlee Records.

Pjesma "Životinje" naslovna je i energična uvertira nadolazećeg albuma Lelee koji se vrti oko razigranih riff varijacija i snažnog "kolektivističkog" refrena te pršti neodoljivom energijom. To je pravi pokretač vatre za užitak koji poziva na akciju.

Spot je u potpunosti djelo beogradskog umjetnika Stefana Ćirića, koji radi pod pseudonimom Teardropz, a o samoj suradnji je rekao: "Velika zahvalnost ekipi Lelee koji su mi omogućili da vizualiziram njihovu glazbu i poruku koju prenose. U današnjem svijetu stvari su postale čudne i okrutne. Zato se oslanjamo na sebe i svoje bližnje da nam pomognu u navigaciji na ovom teškom putu. Potrudimo se da učinimo ovo mjesto koje zovemo dom što boljim".

Pjesmu "Animals" snimio je i miksao Robi Bulešić u BearTracks studiju u Kočevju, Slovenija, mastering Carl Saff, na klavijaturama gostuje engleski glazbenik i producent Alastair McNeill koji je surađivao s glazbenicima kao što su Róisín Murphy, Honne, Yila, Chris Eckman i mnogi drugi.

Promotivni koncert povodom izlaska novog albuma Lelee održat će se u petak, 29. studenog 2024. u Gala dvorani u Ljubljani, gdje će im se pridružiti makedonski post-punkeri Xarakiri. Više datuma koncerata bit će objavljeno uskoro. (info: promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika