Fantastic Negrito - I Hope Somebody's Loving You

Radost je kad se pojavi dobra, nova, classic soul stvar, te je mi odmah puštamo u rotaciju na Muzzik FM  kanale

 

Xavier Amin Dphrepaulezz, poznatiji pod umjetničkim imenom Fantastic Negrito, američki je pjevač i tekstopisac čija glazba obuhvaća blues, R&B i roots glazbu.

Njegov album The Last Days of Oakland iz 2016. osvojio je nagradu Grammy za najbolji suvremeni blues album na 59. dodjeli nagrada Grammy.

Godine 2019. njegov album Please Don't Be Dead pobijedio je u istoj kategoriji za 61. dodjelu Grammyja. Njegov album iz 2020. Have You Lost Your Mind Yet? osvojio je treći uzastopni Grammy za najbolji suvremeni album bluesa na 63. dodjeli nagrada Grammy.

Njegov najnoviji album, White Jesus Black Problems, objavljen je 2022.

Nedavno smo pisali o preljepoj pjesmi i spotu Undefeated Eyes koju je ovaj talentirani glazbenik snimio s Stingom, a njega evo sada s nježnom novom pjesmom I Hope Somebody's Loving You s albuma Son Of A Broken Man.

Video spot koji prati ovu pjesmu je režirao Xavier Dphrepaulezz a snimao Bryan Simmons, a evo kako sam o sebi piše na svojem YT kanalu: "

Fantastični Negrito muška je istina ispričana u obliku crnačke glazbe. Svaka je pjesma stvarna priča o glazbeniku iz Oaklanda koji je doživio uspone zbog milijunskog ugovora o snimanju, padove gotovo kobne prometne nesreće koja ga je dovela u četverotjednu komu, a sada je u fazi ponovnog rođenja unatoč igranje hand being mangled. Negritova glazba naglašava sirovost i prostor. Slide gitara, bubnjevi, klavir. Umjesto da ažurira Delta Blues, Fantastic Negrito ostavlja izvorne zvukove Lead Bellyja i Skip Jamesa netaknutima, gradeći mostove do modernog zvuka s petljama i uzorcima vlastitih instrumenata uživo. Ali primarni element koji pokreće glazbu Fantastic Negrita je neobrezana realnost i nula briga za "pop" bilo što".

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika