Naslovna numera LEGO filma Piece by Piece Pharella Wiliamsa

Animirana biografija ovog glazbenika upravo kreće da se prikazuje u kinima diljem svijeta

 

Grammy nagradom ovenčani i za Oskara nominovani glazbenikr, Pharrell Williams je oduvek bio drugačiji, a kasnije je ustanovio da je to zbog retkog neurološkog stanja koje se zove synesthesia, koje mu omogućava da glazbu vidi kao bogati spektar boja. On sluša i vidi melodije, strofe i refrene u jarkim naletima svetlosti koje padaju, teku i povremeno eksplodiraju u vidu teksturalne duge.

Odrastajući u malom gradu u Virdžiniji, Pharrell je imao podršku roditelja kada je pokazao ljubav ka muzici, zahvaljujući kojoj je upoznao dugogodišnjeg saradnika Chada Huga (Chad Gugo) sa kojim je osnovao The Neptunes, muzičko -producentski duo, koji je  proizveo brojne svjetske hitove i raznovrsne muzičke saradnje, sa izvođačima kao što su Jay-Z, Kelis, Babyface,Britney Spears, Justim Timberlake, Snoop Dogg, Gwen Stefani,itd, dok je istovremeno svoju muziku komponovao i snimao kroz trio N.E.R.D.

Pharrell se potom otisnuo u solo vode, objavivši album GIRL, ali i vanvremensku muzičku kreaciju za animirani film Despicable Me2, „Happy“.  Saradnja sa duom Daft Punk, donela je mu je još jedan veliki uspeh u vidu  fenomenalnog hita „Get Lucky“.

Vizionarski muzičar, producent i autor, filantropista, izvođač i kreativni direktor brenda Louis Vuitton  odlikovan je sa 13 Grammy nagrada, između ostalih 2004, 2014 i 2019 za producenta godine. Nominovan je dva puta za Oskara, za pesmu "Happy" (Dispicable Me 2), kao i za producentski posao za film "Hidden Figures" (2016), za koji je dobio i Golden Globe nominaciju. Takođe, Pharrell je nominovan i za nagradu Emmy za origanalnu pesmu "Letter To My Godfather" za Netflixov film Black Godfather.

2020. Pharrell je uvršten u Songswriters Hall Of Fame, za svoj rad u okviru dua The Neptunes.

 

 

„Piece By Piece“   je animirani biopik reditelja Morgana Nevilla, a distributer filma je Focus Features.

Pharell  je upravo objavio glazbu iz animiranog filma, inspiriranog njegovom biografijom, "Piece By Piece", iz kojeg je objavio i naslovni singl istog naziva. Pjevač, autor, producent, fashionista koji je svoje ideje uspješno plasirao preko Addidasa, ali i poput kreativnog direktora brenda Louis Vuitton, Pharrella Williamsa, upravo je otkrio novo polje djelovanja, a to je film, odnosno u njegovom slučaju animirani projekt Piece By Pieces.

Život, prema riječima maštovitog umjetnika, nije ništa drugo doli set lego kockica, pa zašto ne bismo njime bolje objasnili svoj put od znatiželjnog, talentiranog klinca do slavnog hitmejkera, upravo uz pomoć njegovih omiljenih dječjih igračaka. Kako najbolje ispričati priču o čovjeku koji je imao toliki utjecaj na tkivo današnjeg glazbenog pejzaža i uveo goleme promjene u kulturu općenito?

Odgovor na to je naravno animirani biografski film ispričan kroz Lego kockice! Pharrellova dirljiva osobna priča, stvorena kao Lego film, "Piece by Piece" (Focus Features), u režiji Morgana Nevillea, počinje u kinima diljem svijeta 11. listopada.

Film naravno prati izdašni soundtrack sa 21 pesmom, od koji su 5 nove, originalne, a njih 16 su već oprobani hitovi iz bogate diskografije koja uključuje kako saradnje sa N.E.R.D., Daft Punk, itd, a tako i Pharrellove solo radove.

Vodeći singl filma je istoimeni „Piece By Piece“, čiji je autor Pharrell, a izvodi ga u saradnji sa Princess Anne High School Fabulous Marching Cavaliers.

Trailer za film objavljen je prije 4 mjeseca i do sada ima preko 13 milijuna pregleda, a film je premijerno prikazan na Tellirude Film Festivalu krajem kolovoza.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika