Nemi Pesnik - Kako?

Talentirane autore i zanimljive spotove uvijek rado predstavljamo na Muzzik FM kanalima

 

Sa albuma "Ima li što novo od jutros?" benda Nemi pesnik, izašao je treći singl pod naslovom "Kako". Pjesmu je, kao i cijeli album, producirao Dragan Alimpijević Pik.

Milan Marković, frontmen grupe, rekao je: “„Ovo je jedna od klasičnih pesama Nemog pesnika – emotivna priča upakovana u snažan rok aranžman. Takve najviše volimo da pravimo i izvodimo. Prva dva singla bavili su se životnim, društvenim problemima i pitanjima. U trećem se vraćamo temi ljubavi, koja na ovom albumu nipošto nije zapostavljena.“Marko Aleksić, tekstopisac i gitarista, je izjavio:„Pesma “Kako?” je balada o ljubavi u vremenu u kom se naizgled najmanje priča o lepim stvarima. Svakodnevno nas zatrpavaju negativnim sadržajem sa svih strana, velikim temama, politikom, ratom, a obični ljudi bi i danas samo želeli da vole nekog i da budu voljeni. U takvim okolnostima, ljubavne razmirice deluju trivijalno i nevažno svima, osim onima koji kroz njih prolaze.“

 

Nemi pesnik, foto: YT printscreen

 

Članovi benda Nemi pesnik dodaju da pjesme s budućeg albuma, grupirane zajedno, mogu biti dio zamišljenog mjuzikla. Prva pjesma je prethodni singl "Lažne vesti" - junak te priče se jednog jutra budi i priprema za još jedan dan života u sumornoj svakodnevici. Nakon tog čina dolazi do vrata, gdje nalazi umetnuto pismo u kojem ga ostavlja žena koju voli. Pjesma "Kako?" je njegova reakcija na to saznanje.

Na pjesmi su radili: Milan Marković - vokal, Marko Aleksić - gitara, Saša Ignjatović - gitara, Nikola Borčić - bas i Branko Bošković - bubanj.

Oni su radili spot: scenario i animacija - Marko Aleksić, Dizajn lutke - Milena Aleksić, Scenografija - Milena Aleksić i Marko Aleksić.

Singl benda Nemi pjesnik dostupan je na svim streaming servisima, a spot pogledajte na YouTube kanalu benda. Ovo je izdanje kuće MASCOM.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika