Održano donatorsko veče „1 Noć 5 snova“

Poznati pevali za obolele dečake

      

Na poziv da učestvuju na donatorskoj večeri koje je organizovala Fondacija „Jedro“, odazvali su se brojni popularni gosti iz sveta biznisa, muzike i filma.

Fondaciju su osnovali roditelji petorice dečaka koji boluju od Dišenove mišićne distrofije, za čije je lečenje u Poljskoj potrebno preko 1,5 miliona evra. Deo sredstava prikupljen je i tokom večeri, kada je organizovana aukcija predmeta naših poznatih muzičara i glumaca.

Najveće cene na aukciji postigli su Stratokaster gitara Kikija Lesendrića sa originalnim potpisom, lični pečat Djordja Balaševića, tabla iz filma „Lepa sela, lepo gore“, duks Spiridona Kopicla iz filma „Davitelj protiv davitelja“, originalni rukopisi pesama Milana Mladenovića iz „EKV“ i Momčila Bajagića Bajage.

 Od poznatih, Lena Kovačević je dala najveću cenu za kačket Anice Dobre, a Ana Stanić za rukopis Bajagine pesme „Mali slonovi“.

Nekadašnji pevač „Idola“ i marketinški ekspert Srdjan Šaper, dao je najveću cenu za originalnu sliku Uroša Djurića. U programu je nastupio pevajući numeru iz filma „Davitelj protiv davitelja“ i bio je to njegov prvi javni nastup  posle par decenija.

Zanimljive nastupe imali su Dejan Cukić kome su u numeri „Ja bi da pevam još malo“ bek vokale pevale glumica Vesna Trivalić, Ana Stanić i Lena Kovačević, zatim Srdjan Gojković Gile kome su bek vokale otpevali Anica Dobra i Dragan Bjelogrlić, Bilja Krstić sa pevačkim kvartetom, Žika Milenković, Gordan Kičić, Zoran Kostić Cane, te grupa SARS i drugi.

Sav prikupljen novac ide bolesnim dečacima, čiji su roditelji takodje bili na ovoj večeri. Aukcija i dalje traje na donatorskom sajtu agencije Jedro.

Takođe, kuća MASCOM objavila je vinil singlicu „Jedra“ u okviru humanitarne kampanje za pomoć dečacima obolelim od Dišenove mišićne distrofije, a nju takođe možete nabaviti putem sajta Fondacije Jedro.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika