The Cure su objavili Official Lyrics Video "Alone", prvi posle 16 godina

Ova simfonijska balada sa teškim bubnjevima i električnom gitarom ujedno najavljuje i izlazak novog albuma za 1. studenog

 

Velikani svjetske rock scene, The Cure, nakon 16 godina pauze objavili su novi singl "Alone". Ova simfonijska balada s teškim bubnjevima i električnom gitarom ujedno najavljuje izlazak novog albuma.

Novu pjesmu bend već dvije godine izvodi uživo na početku svakog koncerta, no ovaj put konačno stiže kao prvi singl s nadolazećeg albuma "Songs Of A Lost World" čiji je izlazak zakazan za 1. studenog. 

“To je pjesma koja najavljuje cijeli album – čim smo je snimili znao sam da će to biti prva pjesma i osjetio sam da je cijeli album u fokusu. Neko vrijeme sam se mučila da pronađem pravi način da otvorim album, radila sam samo sa idejom kako je to biti sam i nekim osjećajem koji me cijelo vrijeme pratio i govorio mi da već znam kako pokreni ga. Kad smo završili sa snimanjem, sjetio sam se pjesme 'Dregs' koju je napisao Ernest Dowson i u tom sam trenutku znao da su pjesma i album stvarni", rekao je Robert Smith o singlu "Alone".

 

The Cure - Alone, foto: Single cover, Universal Music Serbia

 

The Cure su osnovani 1978. i trenutno imaju više od 30 milijuna prodanih albuma diljem svijeta, četiri su puta bili na čelu Glastonbury festivala, postali su članovi najveće rock institucije - Rock And Roll Hall of Fame 2019. godine.

Tijekom godina izgradili su vojsku obožavatelja, a njihova bogata diskografija postala je žanr za sebe, spajajući novi val i punk s neo-gothic veličanstvenošću, što ih čini jednim od najutjecajnijih britanskih bendova svih vremena.

Posljednji album The Cure bio je 4.13 Dream iz 2008., koji je zauzeo 16. mjesto na Billboardovoj ljestvici 200. "Alone", uz najavu izlaska albuma "Songs Of A Lost World", predstavlja kraj dugo očekivanog povratka u rock glazbu.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika