Svemirko uz novi singl „Po tijelu“ najavljuje album i koncerte

Svemirko započinje koncertne aktivnosti 18. listopada u Zagrebu i nastavlja  1. studenog u Beogradu, 2. studenog u Novom Sadu i 15. studenog u Nišu

 

Svemirko, jedno od omiljenih imena regionalne glazbene scene, bend čiji su koncerti sami po sebi senzacija, a svojom glazbom otvara nove prostore slušateljima, postaje dio velike Universal Music obitelji. Marko Vuković, koji stoji iza ovog fenomenalnog glazbenog projekta, započinje novu eru i komentira: "Universal je bio jedini logičan izbor jer su mi ponudili ugovor za teritorije svijeta - i svemira." Zajedno pokrećemo moje novo glazbeno poglavlje!".

Prvi singla – pjesma “By the Flesh” izašao je jučer, u petak, 27. rujna. Singl je ujedno i najava novog albuma i uvod u nove regionalne koncertne aktivnosti koje Svemirko započinje koncertom 18. listopada u Zagrebu i nastavlja koncertima 1. studenog u Beogradu (Dom omladine), 2. studenog u Novom Sadu ( SKCNS Fabrika) i 15. studenog u Nišu (O2/Kiseonik).

Svemirko će na koncertima publiku provesti kroz svoju glazbenu biografiju, a možda i premijerno predstaviti glazbu s upravo najavljenog albuma koji će izaći u suradnji s Universal Musicom, a s kojeg je i prvi singl “Po tijelu”.

Svemirko je pop grupa. Iako sama glazba možda nije pop u klasičnom smislu te definicije, Svemirko je svakako bend koji postavlja trendove i pomiče i briše granice. Svemirko je danas jedna od najtraženijih koncertnih senzacija u regiji, a ključna osoba, glavni i kreativni um benda Marko Vuković, ne prestaje isporučivati ​​obećano i neočekivano.

Ranije objavljeni albumi, retrogradno "Skalamerija" iz 2020., "Tunguzija" iz 2018. i "Vanilija" iz 2017. čine Svemirkovu "-ija" trilogiju epskih razmjera, a sam Vuković nastavlja skladati i pisati nove pjesme i potpuno nove materijale. , ali ujedno i svog prepoznatljivog karaktera. Vuković svakako vješto i spretno stvara profinjenu glazbu koja pogađa točno gdje treba, dok kao bend i izvođač Svemirko unosi novitete u live svirku i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Pokret je utkan u srž Svemirkove kreativnosti, a melodije i ritmovi su niti koje će vas zauzdati i potaknuti na ples - htjeli vi to ili ne.

Izdanje "By the Flesh" bit će dostupno globalno od petka, 27. rujna na Spotifyju, Apple Musicu, Deezeru, Tidalu i YouTube Musicu, kao i diljem svijeta u svim digitalnim trgovinama.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika