Sixth June - Tišina

Najnoviji album banda Sixth June - "Stay!" otisnut je na ograničenom broju ljubičastih vinila!

Izdavačka kuća Sweet Sensation, u koprodukciji s njemačkom izdavačkom kućom Young and Cold Records, predstavlja najnoviji album banda Sixth June - "Stay!" (Lidija Andonov, Laszlo Antal) otisnut na ograničenom broju ljubičastih ploča!

Nakon što su početkom ljeta ove godine objavili singl "What we need" koji su radili Andy Pavlov i Lidija Andonov, mlada izdavačka kuća vraća se s novim izdanjem u obliku diskografskog albuma! Album je još jedno u nizu izdanja izdavačke kuće Sweet Sensation (Beograd-Berlin-Amsterdam) koju su započeli umjetnici Lidija Andonov, Laslo Antal (Šesti juni) i Andy Pavlov (LP Duo).

Do sada je u sklopu etikete objavljeno dvanaest singlova i deset albuma među kojima se ističu razni projekti elektroničke, klavirske i primijenjene glazbe. Posebno treba istaknuti nedavnu suradnju između Sixth June & Andy Pavlov na EP izdanju koje se sastoji od kinematografskih, magičnih pjesama "Sweet Sensation" i "Life passes slowly" u kojima uz produljeno trajanje (7 i 8 minuta) vode slušatelje kroz novouspostavljeni svijet i imaginarne zvučne krajolike.

"Ples i veselje su ono što nam je ostalo u ovom kaotičnom svijetu koji nestaje pred našim očima. A sjetno, optimistično, radosno, seksi, izvire iz pjesama", tako Lidija i Laszlo opisuju svoj novi album.

 

Sixth June, foto: promo

 

Sixth June osnovali su 2008. godine vizualni umjetnik Laszlo Antal i pjevačica i glumica Lidija Andonov. Nakon nekoliko godina rada i života u Beogradu, bend se 2010. seli u Berlin.

Do sada su izdali 7 albuma za različite izdavače: talijanski Mannequin Records, berlinski aufnahme+wiedergabe kao i The state51 Conspiracy iz Londona.

Lidija Andonov, pjevačica i glumica, s glazbeno-vizualnom grupom Sixth June snimila je sedam albuma i održala zapažene koncerte diljem svijeta. Osim toga, završila je specijalizaciju iz dramske terapije u Berlinu i osnovala prvu dramsku terapeutsku udrugu u Beogradu („Val kreativne terapije“). Laszlo Antal, vizualni umjetnik (slikar, ilustrator, dizajner, redatelj kratkih filmova kao i glazbenih spotova) i glazbenik. Osim Sixth June, osnivač je i benda Cult Club, a od 2017. godine stvara glazbu pod imenom Diesein, čiji će solo album, također na ploči, biti objavljen sljedećeg mjeseca za etiketu Sweet Sensation.

Album je sniman u periodu od 2022. do 2024. godine u Amsterdamu, Berinu i Beogradu, sve kompozicije potpisuju Laszlo i Lidija, dok cover artwork potpisuje samo Laszlo Antal.

Album sadrži osam pjesama od kojih su dvije na srpskohrvatskom jeziku, a ovdje vam predstavljamo singl s novog albuma, jednu od te dvije pjesme, koja nosi naziv Tišina.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika