Lella i Muhammed su predstavnici nove egipatske glazbe

Slušajte glazbu sa svih strana sveta na Muzzik FM kanalu WWM

 

Lella Fadda je egipatsko-talijanska pjevačica, skladateljica, glazbenica i glumica. Rođena u Milanu u Italiji i odrasla u Heliopolisu u Kairu, Lella je oblikovana od strane svoje majke Talijanke i oca egipatskog fotografa, Khaleda Fadde, koji je snimao sve, od El-Sisija do Tamera Hosnyja. Prateći oca na snimanja od malih nogu, osjećala se ugodno uz kamere.

Dok je studirala poslovnu administraciju i marketing na MIU u Kairu, Lellina se putanja promijenila kada se otisnula u svijet zabave, osiguravši si ulogu u poularnoj seriji 'El Prince' tijekom druge godine sveučilišta.

U međuvremenu je počela baviti se i glazbom i trenutačno, singlom 'Fokak Meni' promovira svoj prvi album pod naslovom MAGNÜN. Ova pjesma pojavljuje se kao himna svake arapske moderne djevojke, pojačano raznobojnim kaotičnim glazbenim spotom, koji su režirali Hossam Hilmy i Bouhdist iz CULT-a. Video hrabro potiče gledatelje da se oslobode, prigrle svoje pravo ja i zanemaruju bilo koga – posebno muškarce – koji preispituje svoje postupke.

 

 

S druge strane, mladi glazbenik Mohammed Saeed, rođen u gradu Tanti, svestrani je egipatski umjetnik koji se ističe kao pjevač, tekstopisac, producent i skladatelj. Svoje glazbeno putovanje započeo je 2011., istražujući žanrove kao što su Rap, Mahraganat i Pop.

Njegov debitantski singl "Gowaky" iz 2018. privukao je pozornost svojim jedinstvenim stilom i zadivljujućim vokalom, očaravajući publiku u Egiptu i regiji MENA. Saeed je 2019. izdao "Law" koji mu je pomogao da postane zvijezda, a 2021. objavio je "Konty Olely" koji je dodatno učvrstio njegov talent. Uspjeh se nastavio s pjesmom "Alo Aleky" 2022., koja je bila na vrhu Spotifyjevih ljestvica više od 6 mjeseci i dovela do njegovog uključivanja u program RADAR. Sa svojim zadivljujućim umijećem, Saeed nastavlja hipnotizirati publiku širom svijeta, ostavljajući značajan utjecaj na egipatsku glazbenu scenu.

Mohammeda predstavljamo s pjesmom pod nazivom Fe Einy (U mojim očima) i spotom koji je za ovu pjesmu radio Nayrouz Abuzaid.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika