Mile Kekin - Trening za umiranje feat Darko Rundek

Svakodnevno obogaćujemo naše Muzzik FM kanale

 

Dva iznimno utjecajna, plodotvorna i voljena kantautora, Mile Kekin i Darko Rundek, ovih dana obradili su i objavili klasik Hladnog piva „Trening za umiranje“.

„Trening za umiranje napisao sam sa 20 godina i već dugo ju želim ponovno snimiti. Ne zato što joj nešto fali u žestokoj punkerskoj verziji s Džinovskog, nego sam je htio opet doživjeti prvi put. Zato mi je bio potreban gost koji će Treningu dati novu dimenziju i patinu. Sjetio sam se odmah Darka Rundeka, s kim već dugo želim surađivati. Čekao sam pravu pjesmu koja je, eto, konačno došla. Darko je pristao čim ju je čuo i svojom interpretacijom joj dao novi, prepoznatljivi rundekovski pomaknuti pečat“, rekao je Kekin za Index.hr.

„Bilo mi je drago kad mi se Mile Kekin javio s idejom za suradnju jer ga cijenim kao autora, a osobito kao tekstopisca. Trening za umiranje nisam poznavao u ranije objavljenoj verziji. Aranžman koji su mi Mile i Mark Mrakovčić poslali zvučao je poletno i autentično, mogao sam se poistovjetiti s glavnim junakom pjesme, pa sam s veseljem prionuo poslu i otpjevao u svom kućnom studiju uz matricu koju su mi poslali. Poslije smo još malo dotjerivali i razmjenjivali ideje kod njih u studiju, na zajedničko zadovoljstvo. Snimanje spota mi je također bilo ugodna igra pa ako se i publici svidi – zaokružit će se jedna lijepa suradnja“, objašnjava Rundek.

 

Mile Kekin, Darko Rundek, foto: YT printscreen

 

Pored novog video spota, ova dvojica glazbenika najavljuju i turneju:
14.9. Niš (Srbija)

21.9. Oslo (Norveška)

19.10. Ruski Krstur (Srbija)

25.10. Ljubljana (Slovenija)

01.11. Novi Sad (Srbija)

02.11. Beograd (Srbija)

09.11. Zagreb, Tvornica (Hrvatska)

Inače, na pjesmi i spotu radili su: 

Pjevali Mile Kekin, Darko Rundek

Svirali : Gitare, klavir, udaraljke, usna harmonika- Mark Mrakovčić

Bas: Viktor Slamnig

Bubanj: Mario Petrinjak.

Produkcija : Mark Mrakovčić

Režija : Dinko Šimac

Iza ovog pothvata stoji kuća MENART.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika