I posle ljeta, stiglo nam je Superpaunovo Leto

Peti po redu njihov singl stiže kao pojačanje na Muzzik FM kanal MUZZIK

 

U trenutku kada je do kraja ljeta 2024. bilo ostalo još nekoliko tjedana, Superpaun odlučuje objaviti novi, peti singl pod nazivom "Ljeto", kojim nas nesebično želi podsjetiti na sve sretne teme vezane uz najnostalgičnije od sva četiri godišnja doba.

Podsjeća nas na voće koje se najbrže kvari na ljetnim vrućinama, na grlobolju nakon gutanja ledene vode iz hladnjaka, na tjeskobu koju osjećamo prvog ponedjeljka nakon godišnjeg odmora. Ipak, mantra "dobro da je leto" provlači se kroz cijelu pjesmu i kroz izrazito sivu moždanu masu sa zaštitnom folijom i debelim spužvama pokriva psihu svakoga tko u ovom ili onom obliku ima gore navedene teme. Da, dobro je.

Glazbu i tekst potpisuje Vladimir Šulović, pjevač grupe Superpaun, koji uz veliku pomoć svog dugogodišnjeg prijatelja, tajanstvenog Kenija, zaokružuje kostur pjesme. Za meso, živce i kožu kroz mix i majstora zaslužan je uvijek veliki Ivan Kostić. Ovom se pjesmom bend želi pohvaliti i odlukom da u svoj glazbeni arsenal po prvi put uključi i brass sekciju - sastavljenu od jednog ali odličnog člana, Đorđa Popovića, koji pjesmu "Leto" obogaćuje solo dionicama na klarinetu.

 

Superpaun, foto promo

 

Zajedno s Đorđem, Superpaun planira nastaviti zajedno eksperimentirati u beskrajnoj potrazi za "svojim" zvukom. Spot za pjesmu "Leto" možemo nazvati djetetom Lynchevog filma "Plavi baršun" i H.P. Lovecraftov kozmički ljetni horor.

Video balansira na zategnutoj žici između ovozemaljskog sunčanog dana i potpune kataklizme uma i tijela, između nektara citrusa i zmijskog otrova, između neobično običnog i običnog izvanrednog. Taj balans zajedničkim su snagama pronašli Dejan Đurašinović (redatelj), Tamara Stojanović, Antonije Manojlović (kamera) i Jelena Pranić, izvršna producentica i šefica kuće.

Najbolje uspomene nastale su u japankama na subjektivnih 40°C. To su uspomene koje (uz vrući radijator) drže na životu u mrklom zimskom mraku u pet popodne. I Superpaun bi bio počašćen da vam pjesma "Leto" bude jedna takva uspomena.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika