ANDREA BOCELLI & KAROL G - VIVO POR ELLA

Nova verzija jedne od najpoznatijih Bocellijevih pjesama, „Vivo per lei“

 

Svjetski poznati talijanski tenor Andrea Bocelli predstavlja novu verziju dueta "Vivo por Ella", s peterostrukom dobitnicom Latin Grammyja i nagrada Grammy, KAROL G. Nova verzija jedne od najpoznatijih Bocellijevih pjesama "Vivo" per lei" (na španjolskom "Vivo por Ella"), donosi modernu i svježu interpretaciju ovog klasika.

Pjesma najavljuje i Bocellijev album “Dueti”, kojim će krajem listopada obilježiti tridesetu obljetnicu njegove impresivne karijere. Kada je prvi put objavljen 1995. na albumu "Bocelli", "Vivo per lei" označio je veliku prekretnicu u pjevačevoj karijeri. Postigla je ogroman uspjeh, zauzela je vrhove ljestvica u Francuskoj, Švicarskoj, Italiji, Belgiji i Panami, postavši jedna od njegovih najpopularnijih pjesama. Veliki hit postala je i španjolska verzija pjesme "Vivo por ella", koju je izvorno pjevao s Martom Sánchez.

Danas je ova omiljena pjesma dobila novi život u suradnji s kolumbijskom superzvijezdom KAROL G - jednom od najslušanijih latino izvođača na Spotifyju, koja je nedavno ušla u povijest kao ženska latino turneja s najvećom zaradom zahvaljujući svjetskoj turneji "Mañana Será Bonito".

 

Andrea Bocelli, Cover art, photo: Courtesy of Universal Music Serbia

 

"Ova pjesma ima posebno mjesto u mom srcu i počašćen sam što ću je ponovno osmisliti s jednim od najtalentiranijih i najuzbudljivijih novih izvođača na svijetu." Njezin prekrasan glas spaja bezvremensko slavlje ljubavi i glazbe koja će privući nove obožavatelje i imati odjek među generacijama," rekao je Bocelli, na što je CAROL G dodala: "Čak i u svojim tinejdžerskim danima povezivala sam se s Bocellijevom glazbom, snagom njegova glasa i njegov jedinstven način stvaranja

. Pjevati 'Vivo por Ella' velika je čast, to je pjesma koju sam oduvijek voljela i kada su me pozvali da je izvedem, osjećala sam se kao da sam došla kući. To je pjesma koju zaista osjećam duboko u sebi i vjerujem da će ostati kao posebna točka u mojoj karijeri”.

Proslavljajući 30 godina karijere, Bocellijev nadolazeći album "Duets" okuplja mnoge njegove omiljene suradnike, a predstavlja i potpuno nove pjesme. Ova zbirka sastoji se od 32 pjesme, uključujući duete u kojima su nastupili Ed Sheeran, Celine Dion, Sarah Brightman, Dua Lipa, Jennifer Lopez, Giorgio i Luciano Pavarotti, kao i nove suradnje s imenima kao što su Shania Twain, Chris Stapleton, Gwen Stefani, Marc Anthony , Sophia Carson, Lauren Daigle, Eliya, Matteo Bocelli i Hans Zimmer. Raznolikost ovih suradnji svjedoči ne samo o njegovom izvanrednom glasu, već io njegovom trajnom utjecaju i umjetničkoj veličini.

S gotovo 90 milijuna prodanih ploča i preko 14 milijardi streamova, Andrea Bocelli jedan je od najuspješnijih klasičnih umjetnika svih vremena.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika