Evrovizijski hitmaker Baby Lasagna donosi najnoviji singl: „Biggie Boom Boom“

Hit za hitom ovog mladog čovjeka i svaki nalazi svoje mjesto na Muzzik FM kanalima MUZZIK, ADRIA, TIK TAK i svakako POP STAR

 

Ovogodišnji drugoplasirani na Euroviziji i pobjednik glasova publike, Baby Lasagna, dotiče se kolektivnih strahova i tjeskoba na svom najnovijem singlu - u neočekivano brzoj i energičnoj pjesmi koja se čini kao savršen nastavak globalnog hita 'Rim Tim Tagi Dim'.

Novi singl "Biggie Boom Boom" stiže na radio postaje i playliste diljem svijeta baš u vrijeme za koncerte koji će obilježiti kasno ljeto i jesen!

Spremna za plesne podije, pjesma se može poslušati na svim glazbenim platformama, a obožavatelji će je imati priliku pjevati u glas na zagrebačkoj Šalati s tri koncerta 12., 13. i 14. rujna kao i na beogradskim koncertima 27. i 28. rujna u Domu omladine Beograda, čiji je prvi termin već rasprodan vani, a također i na velikoj europskoj turneji Meow Back koja počinje u ožujku 2025. i uključuje ukupno 21 nastup u 16 europskih zemalja.

Dok Baby Lasagna ovih dana uglavnom roni u moru ili bazenu (barem na društvenim mrežama), u novoj je pjesmi zaronio u vlastiti um - u potrazi za raznim tjeskobama i strahovima koje svi dijelimo. Bez straha uhvatiti ih se u koštac (čak se igrati s njima), uspio je izvesti još jednu zaraznu i energičnu pjesmu. Stapajući se sa strahovima – i ponovno ne shvaćajući sebe preozbiljno – Baby Lasagna priziva duhove predaka i zombija, one koji nas pokušavaju srušiti ("Idem na tebe"). Međutim, transformirajući mračnije emocije u nešto zabavno i spremno za plesni podij, 'Biggie Boom Boom' u biti je još jedan melodičan i odvažan hit uz koji možete pjevati iz sveg glasa - a stiže upravo na vrijeme za ključni kraj ljeta party pozdrav!

Glasna "Biggie Boom Boom" jasno nastavlja tamo gdje je eurovizijski favorit stao s "Rim Tim Tagi Dim". Gradeći napetost kombinacijom hipnotičkog ritma, brzih vokalnih dionica i zvuka dovoljno snažnog za stadione, nova će vas pjesma odmah potaknuti na pokret.

"Ono što je posebno zanimljivo kod 'Biggie Boom Boom' je da je to prva pjesma koju sam napisao kao Baby Lasagna'", kaže Marko Purišić. Zapravo, ovo je sam temelj njegovog sadašnjeg kreativnog poglavlja: "Nakon što sam napisao 'Biggie Boom Boom' - odatle je nastao cijeli projekt Baby Lasagna."

 

Baby Lasagna, YT printscreen, video: Elizabeta Ružić

 

Skladana u ožujku 2023. u sobi svoje djevojke, pjesma je, kaže, napisana "iz perspektive tjeskobe, nečega s čime se mnogi ljudi bore. Tražio sam novi i drugačiji kut da se pozabavim ovom temom."

Što se tiče pratećeg videa, također se bavi teškim događajem, sprovodom, ali na kraju, to je i neka vrsta bijega - rješenja i nade", kaže o zapanjujućoj vizualizaciji koja prikazuje Baby Lasagnu kako okreće pogrebnu povorku u rasplesanu publiku.

Glazbeni projekt Baby Lasagna iza kojeg stoji mladi Marko Purišić iz Umaga nastao je iz potrebe kantautora i glazbenika da stvara glazbu po vlastitom ukusu, a ne po naputcima naručitelja. Na razigraniji, duhovitiji i jedinstveniji način, Marko koristi svoje dugogodišnje stvaralačko iskustvo (uključujući pisanje pjesama za bend Mono Inc., koji je postigao zapažen uspjeh u Njemačkoj) kako bi se poigrao s različitim žanrovima, dok u isto vrijeme piše više u skladu s vlastitim iskustvima i pogledima na svijet.

"Oduvijek sam želio eksperimentirati u glazbi i raditi na projektima izvan granica žanrova", kaže glazbenik koji najavljuje i skori izlazak debitantskog albuma. Kako Baby Lasagna ima više od 64 milijuna ukupnih streamova na glazbenim platformama, njegova je eurovizijska himna "Rim Tim Tagi Dim" dobila najviše glasova javnosti na ovogodišnjem natjecanju u Malmöu.

Ranije ovog ljeta, Baby Lasagna uzdrmala je velike festivale diljem Europe (uključujući EXIT), a velika nadolazeća turneja Meow Back počinje u ožujku 2025.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika