Bryan Ferry - Star feat. Amelia Barratt

Retrospective: Selected Recordings 1973-2023', izlazi 25. oktobra ove godine a vi ovaj video možete naći na Muzzik FM kanalima POP STAR i MUZZIK

 

Legendarni britanski glazbenik Bryan Ferry ovih je dana objavio  svoju prvu autorsku pjesmu nakon više od desetljeća.

Singl i spot za pjesmu "Star", s Ameliom Barratt, dolazi s nadolazećeg albuma Retrospective koji se sastoji od pet CD-a.

U priopćenju za javnost navodi se da je "Star" "započela kao skica Trenta Reznora i Atticusa Rossa iz Nine Inch Nailsa, koju su razvili Bryan Ferry i Amelia Barratt u tjeskobnu, tamno svjetlucavu ploču snažnog post-techna".

Pjesma vidi Ferryja kako nastavlja istražite neistraženo kreativno područje, i kako s Barrattovom "stvara duet koji briše granice između umjetnosti, glazbe i poezije."

Ferry kaže da je "Star" "suradnja sa slikaricom i spisateljicom Ameliom Barratt. "Prije nekoliko godina pomogao sam joj snimiti audioknjigu ovdje u mom studiju. Jako me se dojmilo njezino pisanje, a ovo je prva pjesma koju smo napisali zajedno, te sam jako uzbuđen zbog ovog novog rada" rekao je Ferry.

"Star" je jedna  od 81 pjesme koje će se naći na "Retrospektivi" koja izlazi 25. listopada.

Pet diskova pokrivaju njegovu cjelokupnu solo karijeru, koja obuhvaća 16 solo albuma u vremenskom okviru dugom 50 godina.

Retrospektiva je podijeljena u pet dijelova: "The Best of Bryan Ferry", "Compositions", "Interpretations", "The Bryan Ferry Orchestra" i "Rare and Unreleased". Uključuje pjesme kao što su Ferryjeve obrade pjesama Boba Dylana, omiljene R&B pjesme, instrumentalne verzije klasika Roxy Musica i noviji materijal.

Biti će to prava poslastica za ljubitelje ovog osebujnog glazbenika, voljenog već tolike decenije.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika