Putovanje kroz zlatno doba hip-hopa uz Vremeplov

Pjesme s debut albuma grupe Wenom Kru naći će se na Muzzik FM kanalu HIP HOP

 

Beogradska hip-hop grupa Wenom Kru, koju čine Citadela (Luka Matković) i Bo Medoj (Boško Medojević), objavila je debitantski album “Vremeplov”, sa čak 16 pjesama.

Prema riječima članova grupe, "Vremeplov" je osmišljen kao nostalgično putovanje kroz zlatno doba njujorškog hip-hopa, s ciljem oživljavanja atmosfere, zvuka i estetike koji su oblikovali temelje ove kulture.

Uz album, reperi su predstavili i spot za naslovnu pjesmu albuma koji je sniman na relaciji New York - Mexico City - Zaječar.

"Živimo u eri u kojoj trap zvuk dominira scenom i svjedoci smo koliko se hip-hop glazba promijenila." Mislimo da je važno vratiti se korijenima i ponovno se povezati sa suštinom onoga što hip-hop čini jedinstvenim. 'Vremeplov' je naš doprinos očuvanju izvorne hip-hop estetike i slavljenju te baštine. Nadamo se da će publika na Balkanu moći osjetiti istu strast, entuzijazam i ljubav prema rapu kao mi", kaže Bo Medoj.

Zaštitni znak Wenom Kru postave je energičan live nastup, s bubnjarom Nemzijem (Nemanja Tanasković) i basistom maš. inž. Paju Kocka (Pavle Brkić). Tako su cijeli album “Vremeplov” predstavili ispred Doma omladine Beograda 2. kolovoza, kada su uživo izveli svih 16 pjesama.

Uz pjesmu "Vremeplov", upečatljivi spotovi prate pjesme "S kim bi menj'o mesto", "Prljav" i "Marija". “Već jako dugo imamo želju da realiziramo ovaj album. Mislim da smo probili srž hip-hop estetike koja je vladala istočnom obalom prije 30-ak godina, naravno, osobnim dodirom, te da će svaki ljubitelj ovog zvuka moći uživati ​​u 'Time Planeu'. Beatovi su tvrdi, flow je old school, rime su šarolike, prava hip-hop fešta", poručuju Citadela.

Talent i autentičnost ove skladbe prepoznale su legendarne grupe SUNSHINE i Eyesburn na čijim je koncertima Wenom Kru pošteno zagrijao publiku i stekao ozbiljne obožavatelje.

Inače, Wenom Kru službeno je nastao 2005. godine, kao projekt metal glazbenika Luke Matkovića Citadela (Quasarborn, ex-Space Eater, Bombarder, Citadela Sound Production). Boško Medojević, Bo Medoj, postao je dio grupe već 2006. godine. Prijateljstvom dugim dva desetljeća Citadel i Bo Medoy doveli su Wenom Kru do sadašnje točke u kojoj se potpuno posvećuju hip-hop stvaralaštvu.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika