Ratker objavio video singl "Ćale Keve"

Probudi se, digni glavu i izađi iz kružnog toka! kaže ovaj kantautor koga možete pratiti na Muzzik FM kanalima MUZZIK i MOBA

 

Ratker objavio video singl "Ćale Keve" i poručio: Probudi se, digni glavu i izađi iz kružnog toka!

Ratker, kantautor poznat po svom synth zvuku, objavio je novi video singl i lirski antihit "Ćale Keve", posvećen pitanjima kako život prolazi, što ostavljamo svojoj djeci, gdje su nam najbliži i što radimo za njih ili bilo koga.

Spot za pjesmu nastao je u suradnji s talentiranim i mladim ljudima s beogradske Akademije umjetnosti na čelu s redateljem i scenaristom Davidom Denićem.

"Moja želja bila je nastaviti seriju pjesama s ljetnom atmosferom, ali ovaj put ciljati na antihit u tekstu." Nešto što pokreće poput hladnog koktela na plaži, a istovremeno peče i bije poput kolovoškog sunca. Želim da pjesma kaže prvo meni, a onda nekome tko se nađe: 'Probudi se, ugasi ekran, digni glavu, izađi iz kružnog toka, razmisli'. Dok sam radio na pjesmi često bi me posjećivao akrobata Šarlo sa svojim urlanjem 'Čuvaj djecu, čuvaj djecu'. Možemo i moramo bolje", kaže Ratker.

I u ovoj pjesmi, kao i prethodnima, čuju se neizostavni analogni sintisajzeri i kombinacija žanrova, a suradnici su Igor Benjocki (mix i mastering) i Katarina Radovanović (vokal).

Na snimanju spota Ratker je imao priliku surađivati ​​s fenomenalnim mladim ljudima s beogradske Akademije umjetnosti. "Imao sam sreću da sam naletio na njih, koji su bili spremni uložiti vrijeme, popeti se na krovove i napraviti video." David Denić je osmislio, napisao, režirao i okupio vrlo talentiranu i cool ekipu. Veliko hvala Isidori Lazarević, Jovani Pejović, Mariji Jelić, Marku Ognjanoviću, Urošu Prentoviću, Anđelu Proševskom, Luki Vladisavljeviću i svima koji su dali svoj doprinos“, ističe glazbenik.

Video singl "Ćale Keve" dostupan je na svim platformama i objavljen u izdanju Glitch Recordsa, nakon singlova "Funk", "Dolce Vita", "Avion", "Saobračaj" i albuma "Izolir trake".

„Kada sam pisao „Saobračaj“, inspiriran svakodnevnim užasom i netolerantnim bijesom među ljudima na cesti, prije svega sam sebi htio „zakočiti“. Ne možete ići tim tokom i povećavati ludilo. Ova pjesma ima sličan cilj. Ja sam roditelj, trudim se, ali i griješim. Puno je izazova, poput urušavanja svega što običnog čovjeka čini jakim, nadahnutim, ponosnim, poput obitelji, umjetnosti, slobode i slobodnog uma. Dugo je potrebno da postanemo anestezirane, umorne sjene i da izgubimo jedna drugu na sajmu mljevenja. Zato je svaki tračak koji bi pomogao, opomenuo ili podstakao da budemo bolji – itekako dobrodošao“, zaključuje Rathker.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika