MIMI MERCEDEZ, BEJBI MOTOROLA - Friki

Pjesma je upakovana u vrhunski spot Maje Uzelac

 

Jedna od predvodnica hip-hop kulture i regionalna rap ikona, Mimi Mercedez singlom "Freak" poziva slušatelje na "freak" ljeto, slobodnu ljubav i dobar provod! Reperu se na pjesmi pridružuje sve popularnija elektro-pop glazbenica Baby Motorola, koja je dovoljno "freak" da prati izravne tekstove i dinamičnu produkciju iza izvođača Cloutie i Mirda.

Uz singl je objavljen i ekscentričan spot u stilu 30-ih u režiji Maje Uzelac. “Najbolji aspekt ove pjesme je njena prirodnost i autentičnost – Baby i ja smo slušali ritmove i razgovarali o temi koju pjesma obrađuje. Ovo je doslovno naš pravi razgovor pretvoren u podneske (i to najjače)! Budući da je pjesma dosta eksplicitna, htjela sam da spot bude malo apstraktniji i umjetničkiji, a nema tko to bolje od Maje Uzelac. Kad smo udarili temelje smjera, inspiriran tadašnjim trendovima, odabrala sam ovaj ludi stil šminkanja i odmah angažirala genijalnu Kiku koja je stručnjak za takve stvari. Maja i njen tim osmislili su i implementirali frizure i stil koji su ovaj spot i pjesmu učinili savršenom cjelinom! Spot pjesmi dodaje još nekoliko razina skrivenih poruka, no ja to ovom prilikom ne bih privlačila publici, nego neka je sami interpretiraju kako je doživljavaju“, rekla je Mimi Mercedez o estetici i režiji. njenog novog glazbenog projekta.

“U glazbenoj je industriji prezasićenost veća nego ikad i htjeli smo ostati vjerni sebi i napraviti nešto što smo zaista mi – “freak” ljude koji ne bježe od onoga što jesu. "Freak" ljeto je ekstatično ljeto. Odaje vibru polumokre kose na suncu, prozirnih majica, razmazane šminke s mora, twerkanja na pijesku u mikro bikiniju i ispijanja tekile do ranih jutarnjih sati," rekla je Baby Motorola o ideja "freak" ljeta koju djevojke predstavljaju na novoj stazi.

 

MIMI MERCEDEZ, BEJBI MOTOROLA, Press Photo credit Universal Music Serbia

 

Od 2011. godine i svojih prvih nastupa do danas, Mimi Mercedez je "Kraljica stila" i "Princeza svemira" te je na glazbenoj sceni poznata kao umjetnica stava i otvorenosti u izričaju. Njezin autentičan način obrade tema koje zaokupljaju današnju mladež, iako necenzuriran i brutalno izravan, uspijeva pronaći put do šire publike i to je ono što Mimi Mercedez čini jedinstvenom glazbenom pojavom na ovim prostorima.

Baby Motorola, hiphoperka iza koje stoji megahit "Faraoni", a prošlog je ljeta izdala i svoj prvi EP "Povilenela", na kojem joj se pridružila glazbenica THEA, definitivno je sve aktualnija reperica domaće glazbene scene. . Mimi je prošlu godinu obilježila albumom "Frka u Svemiru", a najnovija suradnja s Baby Motorolom prava je poslastica za ljubitelje ljetnih hitova. Dani su sve topliji, a Mimi i Beba znaju kako pobijediti vrućinu!

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika