Dimitris Samolis i Pavlos Pavlidis predstavljaju Megas Raftis (Velikog krojača)

Sva čuda muzike iz cijelog svijeta na našim WWM TV i radio kanalima a uskoro i na novoj aplikaciji!

 

Grčki tekstopisac i glumac Dimitris Samolis je napravio izuzetnu novu pjesmu "Megas Raftis" (Veliki krojač), koja je snimljena uz učešće čuvenog muzičara Pavlosa Pavlidisa.

O nastanku pjesme Samolis kaže: „Nije bilo specifičnog stimulansa kao inspiracije. Počeo sam pjevušiti melodiju dok sam šetao Meze, mog psa. Snimio sam to mobitelom, došao kući, našao akorde i riječi su polako počele da dolaze. Originalni naziv komada bio je Galaksije i kokice!

Što se tiče imena pjesme, Veliki Krojač je tvorac Univerzuma. Ono za šta svako veruje da je stvorilo ovaj svet "mali, veliki" kako kaže Elitis. Neki to zovu Bog, drugi Univerzum. Zaista mi se svidjela slika da je tvorac svijeta Krojač u sirotinjskoj četvrti koji plete naše živote i pomiče konce svijeta.

 

Dimitris Samolis i Pavlos Pavlidis, foto: YT printscreen

 

To je slika koju imam o tome kako zamišljam život nakon smrti. Vjerujem da ćemo, odvojivši se od naše ljudske prirode, putovati kroz prostor i vrijeme kao melodije. Kao muzika. I mi ćemo stvoriti nove univerzume.“

„Saradnja s Pavlidisom je započela tako što smo komšije smo pa smo se upoznali dok smo šetali naše pse. Razgovarali smo o umjetnosti, muzici tekstova i nekako organski došlo je do ove lijepe saradnje. Osjećam beskrajnu zahvalnost što sam upoznao ovog velikog umjetnika. Njegova umjetnost i životni odnos je svjetionik u maglovitim danima u kojima živimo.“ (Izvor Tetragwno.gr)

Autor divnog animiranog spota je Thomas Künstler.

Muziku Grčke kao i spotove iz cijelog svijeta možete slušati i gledati na našim radio i TV kanalima World Wide Muzzik (WWM) a uskoro to i mogo drugog na našoj novoj aplikaciji!

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika