Braća Teofilovići: proslava tri decenije neponovljivog zvuka

Koncertom u studenom odaju počast dvorani iz koje su krenuli

 

Jubilarni koncert braće Teofilović održat će se 21. studenoga u Domu omladine Beograda, povodom tri desetljeća njihova umjetničkog rada. Bit će to prilika da publika još jednom osjeti čari glazbe koja već 30 godina osvaja svoje obožavatelje diljem svijeta.

“Obljetnica za nas ima posebno značenje, jer se vraćamo u Dom omladine, mjesto gdje su koncerti iz 1999. godine postavili temelje naše karijere. Ti su nastupi bili prekretnica za nas, jer nas je prvi put šira publika mogla čuti i osjetiti sve ono što glazbom želimo poručiti. Ta dva koncerta zasigurno su utrla put koji nas je doveo do najvažnijih svjetskih pozornica. Beograd i Dom omladine zauzimaju posebno mjesto, jer su oni bili prva stanica naših početaka. Radujemo se što ćemo sada, 30 godina kasnije, ponovno podijeliti zajedničku emociju s našom publikom, na ovom istom mjestu", poručili su braća Teofilović.

Ulaznice za koncert Braće Teofilović dostupne su na efinity biletarnicama Doma omladine, Beogradske arene i TC Rajićeva, te u online prodaji na efinity.rs, po cijeni od 2.000 dinara.

Braća Ratko i Radiša Teofilović postali su sinonim za očuvanje i revitalizaciju tradicijske glazbene baštine Balkana. Njihov osebujni a cappella dvoglas premošćuje stoljećima glazbe koja je sačuvana duboko u kolektivnom sjećanju naroda. Mnoge pjesme koje izvode bile su gotovo zaboravljene ili sačuvane samo u fragmentima, ali su zahvaljujući strpljivom istraživačkom radu ponovno oživjele, dobile novo umjetničko ruho i suvremeni izričaj.

Koncert u Beogradu obilježit će presjek njihovog bogatog stvaralačkog opusa, uključujući izvođenje pjesama s kultnih albuma "Čuvari sna", "Šabazorski vetrovi", "Vidarica", "Teofilovići", kao i s najnovijeg izdanja "Element", koji je postigao veliki uspjeh u cijeloj regiji.

Osim na studijskim izdanjima, prava Teofilovićeva čarolija dolazi do izražaja i na koncertima uživo. Njihov jedinstveni spoj poštovanja tradicije i umjetničke inovativnosti nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Ova proslava 30 godina stvaralaštva idealna je prilika da beogradska publika još jednom doživi emotivnu snagu i umjetničku veličinu koja je obilježila njihove nastupe diljem svijeta. Njihova glazba i nastupi ocijenjeni su kao "glasovi stoljeća" i nagrađeni titulom "umjetničke ikone" u različitim dijelovima svijeta.

Tijekom svoje karijere Teofilovići su nastupali u najprestižnijim svjetskim koncertnim dvoranama, uključujući The Kennedy Center u Washingtonu, The Tchaikovsky Concert Hall u Moskvi i The Vienna Konzerthaus-Mozartsaal u Beču. Također su bili redoviti gosti najznačajnijih svjetskih festivala kao što su Sziget Festival u Budimpešti, World Performing Arts Festival u Osaki, kao i mnogi drugi diljem Europe, Amerike i Japana.

 

Korisnici
Logovanje korisnika