Edo Maajka i Jazz orkestar HRT-a u MSU!

Otvaranje koncertne sezone “Glazba HRT”-a

 

Edo Maajka i Jazz orkestar HRT-a otvaraju koncertnu sezonu “Glazbe HRT”-a, 2. listopada u Dvorani Gorgona, smještenoj u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, a orkestrom će dirigirati Miron Hauser.

Nova sezona koncertnih ciklusa uključuje Simfonijski orkestar, Zbor, Jazz orkestar i Tamburaški orkestar, uz pridruženi peti, Dječji zbor HRT-a.

Edo Maajka, jedan od najpoznatijih repera s ovih prostora, u svojoj karijeri, koja traje više od 20 godina, iza sebe ima sedam studijskih albuma, preko 150 pjesama i niz prestižnih nagrada. Slavu je stekao već prvim albumom “Slušaj mater” iz 2002. godine, no kultni status dobio je zahvaljujući drugom albumu, “No sikiriki”, koji je ove godine napunio 20 godina. Upravo nakon tog albuma, Edo je rasprodao Dom sportova. Tijekom svoje bogate karijere, zadržao je prepoznatljiv stil oštrog kritičara društvenih prilika i komentatora aktualnih zbivanja.

 

Jazz orkestar HRT pod vođstvom Mirona Hausera, foto: Jasenko Rasol HRT

 

Njegov posljednji album, nazvan "Moćno", objavljen je u travnju 2022. godine i sadrži 11 pjesama. Ovaj album je poseban po nizu zanimljivih suradnji s drugim umjetnicima, poput Vojka V i Bude na pjesmi "I Like To Dance", Rade Šerbedžije na pjesmi "Moj put", te Cobyja i Dine Šarana na pjesmi "Svaki čovjek".

Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije osnovan je 1946. godine pod nazivom Plesni orkestar Radio Zagreba. Njihov prvi značajni nastup održan je 1962. godine na Bledu, što je označilo početak nove ere orkestra, s fokusom na vlastiti repertoar.

Ulaznice za koncert Ede Maajke i Jazz orkestra HRT-a mogu se kupiti po cijeni od 10 € na mrežnoj stranici ulaznice.hr, kao i na licu mjesta u Muzeju suvremene umjetnosti dva sata prije početka koncerta.

 

Korisnici
Logovanje korisnika