Šumski objavili datume europske i regionalne turneje

 

Zagrebački bend Šumski koji već više od 30 godina korača alternativnim glazbenim vodama kombinirajući kraut rock, world music, new wave, muziku iz animiranih filmova, noise i avangardni pop, u studenom 2024. kreće na novu europsku turneju. No zagrijavanje za europsku turneju počinje već krajem rujna kada Šumski svojim avangardnim zvukom osvajaju Banja Luku, Mostar, Osijek te Suboticu.

Na poziv frontmena legendarnog nizozemskog noise-punk benda The Ex za nastup u Amsterdamu, ekipa iz benda Šumski ohrabrila se za novu avanturu i potvrdili su na putu do Nizozemske niz koncerata u zanimljivim klubovima. Novije materijale s hvaljenih albuma „Ostrvo ledenog kita“ i „Kolobari“ sada će predstaviti publici Budimpešte, Amsterdama, Luxembourga, Berlina, Hamburga, Brna, Münchena, Dordrechta i susjedne Murske Sobote.

27.9. Banja Luka, DKC Incel

28.9. Mostar, OKC Abrašević

4.10. Osijek, Hedonist art livada

5.10. Subotica, Klara i Rosa

15.11. Murska Sobota, MIKK

16.11. Budimpešta, Gödör klub (+ Kampec Dolores)

17.11. Brno, Kabinet Muz (+ Enablers)

18.11. Berlin, Schokoladen

19.11. Hamburg, Elbdeich Studio

20.11. Luxembourg, Mirador

21.11. Dordrecht, DOOR Dordrecht

22.11. Amsterdam, Occi (+ Howrah)

23.11. München, Glockenbachwerkstatt

 

Osnovan u Zagrebu početkom 1991. godine, Šumski je od samih početaka zapamćen kao jedan od najneobičnijih domaćih bendova. Svirajući i inspirirajući se daleko od tada popularnih žanrovskih pretinaca, Šumski kreira svoj vlastiti glazbeni svijet prepun eksperimenata i neočekivanih aranžmanskih rješenja.

 

Korisnici
Logovanje korisnika