Legendarni Dado Topić u SKC NS u rujnu

 

Jedan od najpoznatijih jugoslavenskih rock pjevača i glazbenika Dado Topić nastupit će u SKCNS-u 27. rujna u 20 sati.

Adolf Dado Topić rođen je 1949. godine u Novoj Gradiški u Hrvatskoj, a tijekom višedesetljetne karijere istaknuo se kao glazbenik, skladatelj, tekstopisac, aranžer, gitarist i rock pjevač. Glazbom se počeo baviti u srednjoj školi kao član benda Đavolji Elixiri u kojem je svirao bas i pjevao, nakon čega se pridružio osječkoj grupi Dinamiti u kojoj je svirao ritam gitaru i pjevao te stekao reputaciju vrsnog vokala soul i blues glazba.

Krajem 1969. postaje član Korni grupe u kojoj počinje i skladati, pa tako nastaju njegove prve pjesme “Remember”, “Žena je luka a čovjek brod” i “Prvo svjetlo u huči no. 4“ nastale su u kojima je autorski dio s Kornelijem Kovačem. Godine 1971. Dado Topić napušta Korni grupu i uz pomoć menadžera Vladimira Mihaljeka u Zagrebu osniva grupu Time koja službeno prestaje s radom krajem 1977. godine. Od tada Dado Topić nastavlja samostalnu karijeru.

Veliki uspjeh doživio je s grupom Dragon Fly i pjesmom "Vjerujem u ljubav" koja je pobijedila na hrvatskom natjecanju za pjesmu Eurovizije - Dora 2007. S ovom grupom nastupio je i kao predgrupa na koncertu Bryana Adamsa u Hrvatskoj.

Godine 2006. dobio je Fender Mega Music Award za najveći utjecaj na rock pjevanje u posljednjih 40 godina.

Ulaznice se mogu kupiti na web stranici https://new.gigstix.com/event/dado-topic-novi-sad-27-septembar-2024/ i prodajnim mjestima Gigstixa.

Early bird ulaznice koštaju 2.000 dinara, dok će redovna cena u pretprodaji biti 2.500 dinara.

Na dan koncerta cena će biti 3.000 dinara, a ulaznice će se moći kupiti na biletarnici SKCNS koja će raditi od 19 časova.

SKCNS se nalazi u Ulici Vladimira Perića Valtera 5.

 

Korisnici
Logovanje korisnika