Električni orgazam slavi u Tvornici!

40. godišnjica kultnog albuma Lišće prekriva Lisabon je povod za ovaj veliki koncert

Električni orgazam stiže u Tvornicu kulture da velikim koncertom obeleži 40 godina od objavljivanja albuma „Lišće prekriva Lisbon”.

U subotu, 26. novembra, jedan od kultnih bendova Novog talasa, u koncertnoj dvorani u Šubićevoj sviraće i pevaće zajedno sa zagrebačkom publikom pesme sa tog čuvenog izdanja, ali i sve druge hitove iz duge i uspešne karijere.

Album "Lišće prekriva Lisabon" je drugi studijski album ove grupe, objavljen 15. juna 1982. godine za Jugoton, a ove godine slavi 40. rođendan i dobija svoje reizdanje.

17  rock'n'roll pesama odsvirala je jedna od najmoćnijih postava benda, a snimio ih je Aco Razbornik u legendarnom ljubljanskom studiju Tivoli u produkciji Tonija Jurija. Tim povodom, a nakon uspešnih reizdanja albuma „Paket Aranžman” i „Električni orgasam”, Croatia Records odlučuje se za luksuzno reizdanje kultnog albuma. Za remaster albuma zaslužan je Goran Martinac, dok je umetničko rešenje reizdanja uradio Darko Kujundžić. Uz crni vinil od 180 grama, slušaoce će obradovati knjižica sa tekstovima i fotografijama i bonus pesma „Leisure” u njenoj dub verziji.

 

Električni orgazam, Foto: Muzika Hr

 

Nezapaženi moderni klasik i ploča koja je odolela protoku vremena samo su neki od epiteta kojima je dugogodišnji glavni urednik Jugotona i Croatia Recordsa Siniša Škarica opisao album, a koji vas pozivaju da poslušate album iznova i iznova. Pored „Dokolice“, moći ćete da čujete i žive pesme sa legendarnog albuma kao što su „Podstanar“, „Butterfli“ i „Bomba“.

Električni orgazam je u decembru 2021. koncertom u Tvornici i najavom reizdanja „Paketa aranžmana” – verovatno najvažnije ex-Yu kompilacije, proslavio veliku 40. godišnjicu postojanja i oduševio zagrebačku publiku. Na „Paketu Aranžmanu”, uz neaktivne ali velike Idole i Šarlu Akrobatu, izveli su pesme „Krokodili dolaze”, „Zlatni Papagaj” i „Vi”.

Ovog novembra, pored pesama sa slavljeničkog albuma, Orgazam, će publiku počastiti i mnogim hitovima iz 42-godišnje karijere. "Bejbe ti nisi tu", "Igra rokenrol cela Jugoslavija", "Da si tako jaka" ili "Seks, droga, nasilje i strah" samo su neke od pesama koje su obeležile njihovu izuzetno bogatu diskografiju, kao i živote mnogih slušalaca širom regiona. Električni orgazam je i dalje toliko jak da izdržava test vremena.

Ulaznice su dostupne u pretprodaji po cijeni od 100 kuna, dok će na dan koncerta koštati 120 kuna. Mogu se kupiti u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr.

A mi slušamo čuvenu pesmu Odelo sa ovog albuma kome vreme ništa ne može.

 

Korisnici
Logovanje korisnika