Exitovih pet dana u tri minute!

Proživite nezaboravne trenutke s Tvrđave i pripremite se za proslavu 25 godina festivala!

 

"EXIT je uvijek bio festival koji je donosio revolucionare, kako u publici, tako i na pozornici!" rekao je legendarni Tom Morello na svom dugo očekivanom nastupu, a ta je energija ujedinila svu zvjezdanu djecu Petrovaradinske tvrđave!

U susret obilježavanju četvrt stoljeća festivala, koje će se održati od 10. do 13. srpnja 2025., EXIT kroz službeni aftermovie rekapitulira najbolje trenutke zabilježene na Tvrđavi ove godine!

U čast jednog od najvećih svjetskih znanstvenika svih vremena, Nikole Tesle, glavna pozornica festivala nazvana je Tesla Universe, koji je uz bogat program Nultog dana proslavio njegov rođendan. Tijekom pet festivalskih dana više od 210.000 posjetitelja iz cijeloga svijeta, na više od 40 festivalskih pozornica i zona, dijelilo je nevjerojatnu energiju i slavilo ogromnu ljubav i strast prema glazbi!

"Ovdje smo da probudimo svoje supermoći i promijenimo svijet!" - istaknuo je jedan od najvećih svjetskih motivacijskih govornika - Wim Hof ​​zajedno s Orenom Harrisom, Henryjem Ammarom i Stefanosom Sifandosom na svečanom otvaranju 24. izdanja EXIT festivala.

 

EXIT 2024 mts Dance Arena 2

 

Cijeli događaj obilježio je čarobni Lava koji je izveo pjesmu "Starseed", posebno skladanu za Exitov rođendan. Svečanost je obogatio jedinstveni projekt Glazba nade, koji se izdvaja kao poseban program u Srbiji, razvijen u partnerstvu s renomiranim pokretom El Sistema, koji je UNESCO proglasio najboljim socijalno inkluzivnim programom na svijetu.

Program Nultog dana nastavio je nova zvijezda glazbene scene Baby Lasagna, Burak Yeter i Dimash Qudaibergen, Iniko i mnogi drugi!

Prvog dana festivala program na Main Stageu obilježile su autentične rime jednog od pionira trapa, Guccija Manea, dok je Carl Cox, sinonim za DJ profesiju, mts Dance Arenu pretvorio u vrhunski plesni podij, s mladim snagama Klangkuenstlera i Sama Abdulhadija!

Drugi dan festivala obilježila je kultna pop-rap grupa Black Eyed Peas, a energična atmosfera nastavila se u mts Dance Areni uz ukrajinski duo Artbat, svjetsku premijeru Argy b2b Vintage Culture seta, kao i uz prvi predstavnik Exitovog Echosystema — Lanna!

Punk pioniri The Exploited otvorili su program Main Stagea u subotu, a Kenya Grace donijela je novu energiju raspjevanim hitovima, pripremivši pozornicu za Johna Newmana i njegov spektakularni Hybrid DJ set, koji je bio vrhunac večeri na Main Stageu.

S druge strane tvrđave, mts Dance Arenu osvojili su predvodnik nove techno ere I Hate Models i dinamični Patrick Mason, uz podršku talentirane Desne i perspektivne DJ zvijezde Cataline.

 

EXIT festival mts Dance arena stage, foto: EXIT PROMO

 

Jedan od simbola Exitovog hrama elektronske glazbe, Maceo Plex zapečatio je festivalsku noć čarobnim izlaskom sunca u rovovima Tvrđe. Deep house majstor Francis Mercier, melodični techno čarobnjak Awen i briljantni house producent Sona briljirali su na NSNS Stage Refreshed by Heineken Silver stageu!

Posljednje večeri festivala publika se potpuno prepustila moćnim gitarskim riffovima dugo iščekivanog Toma Morella, osnivača kultnog benda Rage Against the Machine!

Čarobnu atmosferu na pozornici Tesla Universe nastavio je francuski duo Offenbach, au isto vrijeme publiku u mts Dance Areni oduševili su Barry Can't Swim i višestruki Grammy nominirani Bonobo.

NSNS Stage Refreshed by Heineken Silver do posljednjeg je mjesta ispunila nova svjetska zvijezda techno scene Sara Landry, dok je maestralna Black Coffee čarobnim izlaskom sunca na prepunoj Petrovaradinskoj tvrđavi napravila jedinstvenu završnicu cijelog festivala.

Proslava 25 godina EXIT festivala, koja će se održati od 10. do 13. srpnja 2025., najavljuje kvantni skok u festivalskom doživljaju. Ovaj jubilarni trenutak vratit će nas u State of EXIT – metaforički State of Exit, prožet slobodom, energijom i emocijama milijuna ljudi koji su u protekla više od dva desetljeća prošli kroz vrata Petrovaradinske tvrđave.

Uzbuđenje svakako raste, a uskoro ćemo dobiti i prva imena koja će biti dio ove velike proslave, ali i brojna druga iznenađenja povodom velikog jubileja četvrt stoljeća EXIT festivala sljedećeg ljeta.

 

Korisnici
Logovanje korisnika