EXIT: Finalno odbrojavanje je počelo!

Na manje od tjedan dana do EXIT festivala, izdvajamo top 10 atrakcija koje ne smijete propustiti!

 

Počelo je konačno odbrojavanje - manje od tjedan dana do EXIT festivala, biramo top 10 atrakcija koje nikako ne smijete propustiti! Završno odbrojavanje do početka Exita je u punom jeku!

U samo šest dana, od 10. do 14. srpnja, na Petrovaradinskoj se tvrđavi okuplja jedinstveno zvjezdano pleme, a s nestrpljenjem se očekuju nastupi nekih od najvećih svjetskih zvijezda iz široke i šarolike žanrovske lepeze koju ovogodišnje izdanje festivala donosi. .

I ove godine EXIT predstavlja raznovrstan i sadržajan program, a upravo zbog toga u fotofinišu izdvajamo top 10 stvari koje ne smijete propustiti - kako na samoj Petrovaradinskoj tvrđavi, tako i izvan nje!

1. Dan 0: Probudite svoje supermoći na Teslin rođendan!

Nultog dana EXIT festivala, 10. srpnja, proslavit će se rođendan jednog od najvećih izumitelja u povijesti čovječanstva Nikole Tesle uz slogan "Probudimo naše supermoći zajedno". Tom prilikom glavna pozornica nosit će Teslino ime, a glazbeni program vodit će apsolutni miljenik regionalne i eurovizijske publike Baby Lasagna, vodeći umjetnici novije generacije Iniko, Burak Yeter, kojima će se pridružiti i poseban gost je bio najcjenjeniji svjetski pjevač, Dimash Qudaibergen. Stižu i Alison Wonderland i naša Teya Dora, a spremaju se i posebna iznenađenja koja će biti objavljena uskoro!

2. Carl Cox i najbolji elektronski program ikada!

U hramu elektronske glazbe, na mts Dance Areni, apsolutne legende i megazvijezde Carl Cox, Bonobo, Black Coffee i Maceo Plex te predvodnici techno i house scene nove generacije I Hate Models, Klang Kuenstler, Patrick Mason, Franky Wah , Barry Can' će se susresti s Swimom i Sama' Abdulhadijem. Argy i Vintage Culture donose svjetsku premijeru svog b2b seta, kojima se pridružuje najtraženiji producentski i DJ duo ARTBAT, dok će na susjednoj NSNS Refreshed by Heineken Silver pozornici nastupiti Sara Landry, Oguz, Kobosil, Yotto, Helena Hauff, Cassie Raptor i brojni drugi ove godine ujedinjeni u jednu od najboljih elektroničkih postava na svijetu!

 

 

3. Tom Morello vodi žestoke gitarske rifove

Po prvi put rifovi kultne "Killing in the Name" zagrmit će s Petrovaradinske tvrđave, ravno s gitare Toma Morella, suosnivača i glavnog autora benda Rage Against the Machine i jednog od najinovativnijih gitarista na svijetu! Na pozornicu Tesla Universe dolaze i legendarni pankeri The Exploited, osnivači kultne Sepulture - braća Cavalera te nizozemski bend Altin Gün. Hodočašće gitarskog zvuka na Visa Fusion Stageu vodit će Villagers of Ioannina City, Urban & 4, Ritam Rereda, Hali Gali Showcase i mnogi drugi, dok će najžešći zvuk na Explosive Stageu predvoditi The Casualties, Coroner, Ratos the Porao, Uada, Conflict i cijeli niz hardcore, metal i punk bendova!

4. Pop-rap ikone Black Eyed Peas

Mjesecima se iščekivalo pop-rap legende i jedan od najuspješnijih glazbenih sastava svih vremena, Black Eyed Peas, a obožavatelji će ih napokon imati priliku prvi put čuti uživo na EXIT festivalu sljedeći petak, srpnja 12, kada će ove pop ikone kultivirati publiku uz poznate "Pump It", "Let's Get it Started" i "Boom Boom Pow" i niz drugih višemilijunskih hitova!

 

 

5. Gucci Mane: Slavlje hip hopa s ocem trap zvuka

Nakon prošlogodišnjeg legendarnog nastupa grupe Wu-Tang Clan, ove godine palicu hip hopa preuzima Gucci Mane – rodonačelnik trapa i začetnik pravca koji je osvojio planetu! Pridružuje se više od 50 predstavnika stare i nove škole nepokolebljivog žanra među kojima su Amna, Bad Copy, Đorđe, Edo Maajka, Fox, Grše, Helem Neyse, Kuku$, Prti Bee Gee, Sajsi MC, Z++ i niz ostalih na čak tri festivalske pozornice – Tesla Universe, Visa Fusion i, naravno, u opakom epicentru najoštrijih rima i matrica, na Gang Beats pozornici!

6. Čarobni izlasci sunca na mts Dance Areni i epska završnica uz Black Coffee

Ono što jutra u Exitovom hramu elektroničke glazbe čini posebnima su čarobni izlasci sunca, a epska završnica svitanjem nad mts Dance Arenom ove godine dočekujemo vodeću svjetsku house ikonu! Jedinstveno i nezaboravno zatvaranje ovogodišnjeg izdanja festivala na mts Dance Areni priprema Black Coffee - dobitnik Grammyja, DJ i producent koji je nakon rasprodane dvorane Madison Square Garden u Zagrebu postao jedno od najtraženijih imena elektronske scene. New York prošlog listopada!

7. Baby Lasagna i Joker Out - predvodnici nove generacije gitarskog zvuka

Na EXIT stižu i apsolutni favorit eurovizijske publike Baby Lasagna te prošlogodišnji favoriti ovog natjecanja Joker Out. Vodeći predstavnici novog gitarističkog zvuka na našim prostorima predvode čitav niz mladih bendova u usponu među kojima su Kenny is not dead, Ljubičice, Lufthansa, Hali Gali Showcase, Lou, Čuvari Stvari, Cruz Rowdy, Inside Out, Key Klop i mnogi drugi!

8. Skriveni dragulji EXT festivala

Omiljeni skriveni dragulji oko tvrđave ponovno će donijeti šaroliku lepezu žanrova na EXIT Festival! Spoj različitih žanrova i generacija izvođača stiže na kultnu Visa Fusion pozornicu, NSNS Stage Refreshed by Heineken Silver donosi najbolje underground elektroničke setove, dok Explosive Stage prožet Old Spiceom ostaje rezerviran za ekstremni gitarski zvuk. Latino ritmove oživjet će na Latino Stageu by Idea, ubrzanje do 174 otkucaja u minuti donosi X-Bass Pit, ljubitelje trance scene očekuje bogat program na Gaia Trance stageu, Wenti Wadada Positive Reggae Stage biti utočište pozitivnih reggae melodija, ljekovite vibracije širit će se uz pozornicu Pachamama Powered by Rosa, uz najveće hitove zaplesat će se pozornice Radija AS FM i Silent pozornice, a cijeli program na tim i drugim pozornicama možete pronaći na stranica festivala EXIT!

9. Kakao R: Evolucija na izlasku

Poseban fokus ovogodišnjeg izdanja festivala bit će Kakao Â:Evolucija - jedinstvena inicijativa u suradnji s festivalom Ada Divine Awakening, kojom je EXIT postao prvi veliki festival u svijetu koji mladima nudi alternativu prosvijećenijem i potpuno zdrav način zabave. Kakao je prirodni izvor jake energije, koji je uz lučenje hormona sreće najbolja zamjena za energetska pića, alkohol i druge štetne tvari. Posebna preporuka je da u ovom ljekovitom napitku uživate na pozornici Pachamama Powered by Rosa na kojoj će nastupiti neki od najutjecajnijih predstavnika pokreta osviještene glazbe među kojima su AWARË, Mose, Žarko Ilić, Pepe Danza i mnogi drugi.

10. EXIT kamp na najljepšoj plaži na Dunavu

Omiljeni festivalski smještaj, EXIT kamp, ​​i ove godine otvara svoja vrata za posjetitelje sa svih strana planeta koji odluče doživjeti potpuni, danonoćni festivalski doživljaj popraćen raznim sadržajima. Kamp će tradicionalno biti smješten uz obalu Dunava, na najljepšoj pješčanoj plaži Štrand, s pogledom na Petrovaradinsku tvrđavu i samo 20 minuta hoda od festivala. EXIT kamp donosi jedinstveno iskustvo o kojem svake godine priča tisuće mladih iz cijelog svijeta, a ove će godine biti otvoren od 9. do 16. srpnja.

 

Korisnici
Logovanje korisnika