Hangar Teatri i Trieste Film Festival predstavljaju!

Pop futuristički Porto Morto otvara ovogodišnji Trieste Film Festival u organizaciji Kina Šiška

Sedmočlani hrvatski sastav Porto Morto se smatra jednim od najvećih iznenađenja regionalne muzičke scene u poslednje vreme. Bend koji je teško definisati, ukorenjen u mešavini progresivnog popa, art rocka i indie elektronike, takođe je stekao priznanje naglašenim vizuelnim izrazom, koji je detaljno razrađen u video snimcima i na bini.

Porto Morto je skrenuo pažnju na sebe istoimenim prvencem 2016. godine, koji je važio za jedno od najboljih hrvatskih izdanja poslednjih godina. Diskografiju su 2019. proširili fantastično primljenim drugim albumom Portofon, koji im je, pored saradnje sa Darkom Rundekom, doneo i tri nominacije za cenjenu hrvatsku muzičku n’agradu Porin.

Konačno su dobili Porin za najbolji alternativni album za svoj treći album Portopop, kojim su definisali novi zvuk, novi scenski identitet i novi period karijere.

Porto Morto je, inače, sa svoje čak tri pesme bio u najužem izboru za MUZZIK VIDEO AWARS - MVA 23K21 nagrade i to u 6 kategorija, a osvojili su nagradu za NJAJBOLJI KONCEP I ART DIREKCIJU za spot Vrijeme je za čilanje.

Pojedinačna ulaznica 12 €, ulaznica 10 € za one koji su akreditovani na Filmskom festivalu u Trstu.

Rezervacije se preporučuju na biglietteria@hangarteatri.com ili putem telefona i WA +39 3883980768.

Slušamo porto Morto u pesmi Fatamorgana.

 

Korisnici
Logovanje korisnika